Wij wonen dichtbij de Holterberg (Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug). Een mooi natuurgebied voor lange wandelingen, een rondje hardlopen, paardrijden of fietstochten. Maar ook op de landweggetjes bij de woonboerderij kun je je uren vermaken.

Meerdere gasten kozen onze B&B als uitvalsbasis voor het lopen van verschillende etappes van het Pieterpad. Het Pieterpad is 5 km van onze B&B.

Op een kwartiertje rijden ligt één van de oudste steden van Nederland: Deventer. Een stad met een rijke historie, fijne terrassen en leuke boetiekjes. Nog dichterbij huis zijn Holten en Bathmen waar je prima kunt eten en boodschappen kunt halen.

Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan de trots van Dijkerhoek: de Diekerhookse mölle De Hegeman. De molenaar geeft je graag een rondleiding en je kunt er ook terecht voor een kop koffie, het molenbittertje, heerlijke cakemixen of een ijsje van Ôans. 

In de B&B staat een mand vol brochures van activiteiten, musea etc. in de omgeving. Je hoeft je echt geen moment te vervelen. 

De molen van Dijkerhoek, de Hegeman, met op de achtergrond de B&B.

Uren fietsen of wandelen op de landweggetjes bij de B&B.

Geniet van het opkomen en ondergaan van de zon.

De natuur in de directe omgeving van de B&B is prachtig.

De geur van de bomen na een frisse regenbui.

Het barst van de vlinders in de tuin van de B&B (foto van een gast)

Wandelingen langs uitgestrekte velden.

Mooie luchten.

Dijkerhoek.. moet ik dat kennen?

Dijkerhoek is een Sallands buurtschap met slechts 400 inwoners. Het is dus niet gek als je niet meteen weet waar Dijkerhoek ligt.

En toch kun je Dijkerhoek kennen. Bijvoorbeeld van het paasvuur dat al enkele jaren achtereen het grootste van Nederland is. Of van de 2Doc documentaire Brommers Kiek'n. En fans van Expeditie Robinson weten natuurlijk dat de winnaar van de editie 2018, Boer Jan, er woont.